The Lighthouse, Frome

King Shaw Associates were appointed to provide environmental and building services design for the construction of a new Treatment & Conference centre complete with an indoor swimming pool.
All the buildings feature extensive passive energy conservation measures including super insulation and passive solar design.

With a seating capacity of 290 people a mixed mode ventilation system was designed to make use of natural ventilation via large opening windows whenever possible

Forming part of an existing farmstead a detailed environmental masterplan for the development was carried out. This led to the utilisation of the existing boiler infrastructure augmented with a new biomass district heating system which provides 70% of the site heating load.

Client: The Lighthouse
Value: £1,500,000
Architect: ABA Design